Szakképzési hozzájárulás

 

A 2003.évi 86. törvény, mely a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szól, lehetőséget biztosít gazdasági társaságok számára,hogy az általa kifizetett éves bruttó munkabér 1,5%-át kitevő hozzájárulásából 33%-os részt, mikro- és kisvállalkozások esetében 60%-os részt saját munkavállalói képzésére fordítsa.

A 13/2006. (XII. 27.) SZMM rendelet rendelkezik "a szakképzési hozzájárulást a saját munkavállalói részre szervezett képzéssel teljesítő hozzájárulásra kötelezett költségei elszámolásának feltételeiről és az elszámolás szabályairól".

Az EFEB Felnőttoktatási Központ Kft. akkreditált felnőttképzési intézmény, akkreditációs lajstromszám: AL-1004,
Nyilvántartási száma: 01-0363-04. A szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámoláshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

  •    szolgáltatási szerződés
  •    felnőttképzési szerződés
  •    13/2006. SZMM rendelet 1-2. sz. melléklet
  •    képzési program (OKJ-s képzés esetén nem kell)
  •    képző intézmény FAT nyilvántartás


Mindezek birtokában a Munkáltató kitölti az elszámolási kérelmet és a képzés szükségessének tartalmi indoklásával valamint a fent említett dokumentumokkal a képzés kezdetét megelőzően a területileg illetékes Megyei/Fővárosi Szakképzési Bizottsághoz nyújtja be elbírálásra. A kérelmet a Szakképzési Bizottság a benyújtástól számított 60 napon belül elbírálja.